O nama

Udruga Moj Cvijet osnovana je 2004. godine s ciljem promicanja svjesnosti o važnosti harmoničnog suživota čovjeka i prirode. Nebriga za okoliš uzrokovana je prvenstveno neadekvatnom edukacijom, pa se Udruga posvetila izdavanju stručne literature i članaka o uzgoju, održavanju te ukrasnim i ljekovitim svojstvima biljaka, sve u nadi da ćemo time pomoći sebi  i svim budućim naraštajima.

2004. godine Udruga je počela izdavati tiskani časopis o cvijeću i vrtovima “Moj Cvijet”, koji je uspješno i redovito izlazio punih 7 godina. Nakon toga, uslijed loše ekonomske situacije u zemlji, časopis je nastavio izlaziti u elektroničkoj formi sve do prosinca 2013. godine. Paralelno s time izrađen je i internetski portal Mog Cvijeta, koji je sada u novom ruhu pred vama.

Materijali na stranicama Mog Cvijeta

Materijale na stranicama Mog Cvijeta slobodno i neograničeno možete koristiti za osobnu upotrebu, ali zabranjeno je njihovo umnožavanje na drugim internetskim stranicama, forumima, tiskanim izdanjima poput letaka, novina, časopisa, i sl. bez suglasnosti autora i Udruge Moj Cvijet. Na taj korak prisiljeni smo zbog učestalog kopiranja materijala sa naših stranica u svrhu komercijalne dobiti pojedinaca koji nikakav doprinos nisu dali u njihovom stvaranju.

Na stranicama smo omogućili dijeljenje članaka putem društvenih mreža pa ih na taj način lako možete podijeliti sa svojim poznanicima i prijateljima.

Stručne članke napisali su vrsni domaći stručnjaci, koji su osim poznatih podataka o biljkama iznijeli svoja vlastita iskustva i saznanja. Time smo ostvarili jednu od glavnih smjernica, da savjeti budu prilagođeni našem klimatskom podneblju i jednako korisni profesionalcima i početnicima.

Ukoliko već niste, nadamo se da ćete i vi sami, nakon uživanja u stranicama Mog Cvijeta poželjeti dašak zelenila i prirode prenijeti u svoje okućnice i domove te oplemeniti svoj životni prostor. Nemojmo zaboraviti, osim iznimne ljepote biljke igraju veliku ulogu i u psihofizičkom zdravlju čovjeka.

Puno srdačnih i cvjetnih pozdrava od Uredništva Mog Cvijeta