Zanimljivo osmišljen vrt namijenjen privlačenju i promatranju pčela. Vrt ima sve potrebne elemente kako bi pčele posjetile ovaj prostor, ima vodenu površinu, prirodne materijale, dovoljno sunca te mnogo raznobojnih cvjetnica.

Ovaj vrt zamišljen je minimalistički, no velik broj biljnih vrsta i njihov raspored sadnje ostavlja drugačiji dojam. Naime, zbog načina sadnje vrt djeluje poput livade. Međutim, svaki element ovog vrta pomno je odabran i ima odgovarajuću ulogu. U vrtu nema mnogo vrtnih elemenata, a najveći dio smješten je u samo središte vrta. Vijugava, neformalna staza vodi do središta vrta, na polukružni betonski patio koji je predviđen kao mjesto za druženje. Vrtni namještaj zanimljivog je dizajna, napravljen od prirodnog materijala te se lako uklapa u cjelokupnu atmosferu vrta. Polukružni kanal, kao jedini vodeni element vrta, smješten je uz betonski patio. Promatranjem vrta može se primijetiti da su staza i polukružni patio zapravo kostur vrta. Staza zavija do središta vrta tvoreći spiralu koja određuje oblik cijelog vrta, a sav biljni materijal posađen uz stazu i patio naglašava oblik samog vrta. Na manjim površinama, korištenjem vijugavih staza i okruglih oblika postiže se optičko povećanje prostora. Za optičko povećanje prostora u ovom vrtu korištene su i boje. Betonski patio i staza toplih su zemljanih tonova koji istovremeno naglašavaju oblik vrta, ali i tvore kontrast s hladnim ljubičastim nijansama cvatova. Blijede boje cvatova stvaraju dojam prostorne dubine.

Biljnih vrsta zaista je mnogo, ali odabir je ograničen na vrste bijelih, ljubičastih i žutih cvatova. Vrste bijelih cvatova, poput morača (Ammi majus), velecvjetne moračine (Orlaya) te vrsta iz porodice glavočika tvore dobru kombinaciju s vrstama ljubičastih cvatova, poput lavande (Lavandula), verbene (Verbena banariensis) i iglice (Geranium). U vrt se dobro uklapaju i suncokreti (Helianthus) blijedožutih glavica. Rascvjetanu kulisu upotpunjuju zanimljive vrste različitih oblika i teksture listova, poput kadulje ljubičastih listova (Salvia) te ukrasne trave (Stipa gigantea). U vrt je uklopljena i jedna košnica za pčele smještena usred cvjetne gredice. Međutim, najviše pogleda plijeni onaj dio vrta gdje se nalazi velika skulptura.

Skulptura, smještena usred cvjetne gredice, predstavlja veliku nastambu divljih pčela. Ovaj vrt dizajniran je s namjerom promoviranja prirode i prirodnog načina života, ali i s ciljem upozoravanja na smanjenje prirodnih pčelinjih zajednica.

Dizajn vrta: Sadie May Stowell
Hampton Court Palace Flower Show 2010, Engleska