Moj CvijetStručnjaci savjetujuBilje općenito (Moderatori: Denis Bojcic, goran, marija, dariovz)Pitanja i odgovori - razno
 Str: 1 2 3 [4]
Ispis
Autor Tema: Pitanja i odgovori - razno  (Posjeta: 9558 )
ava-agava
Novi član
*

« Odgovor #45 : Četvrtak, 03 Rujan 2009, 12:22:59 »

i ja bih postavila jedno pitanje...u 6.mjesecu ove godine sam zasadila  CLEMATIS ALPINU  koji još uvijek prekrasno cvate i lijepo se razvija.. Srce

zanima me kako ga orezati, da li do korijena ili samo skratiti grančice i kad - da li sada na jesen ili na proljeće..  Zbunjen živim na sjeveru gdje ima dosta mrazeva i hladnog vremena..
Evidentirano
m
Novi član
*

« Odgovor #46 : Subota, 10 Listopad 2009, 17:59:21 »

dragi svi,

nova sam na forumu i imam pitanjce..istrazila po internetu i nikako da nadem..
ukratko - imam bor silver koji je sada vec 3 i pol metra - trebala bih ga presaditi te ima li netko iskustva kako i da li je mozda prekasno za presadivanje?
hvalaa
Evidentirano
dijana
Novi član
*

« Odgovor #47 : Ponedjeljak, 12 Listopad 2009, 16:05:41 »

dragi svi,

nova sam na forumu i imam pitanjce..istrazila po internetu i nikako da nadem..
ukratko - imam bor silver koji je sada vec 3 i pol metra - trebala bih ga presaditi te ima li netko iskustva kako i da li je mozda prekasno za presadivanje?
hvalaa

Draga m,koliko ja znam,veoma teško da ćeš uspjeti sa presađivanjem jer je već poveći bor.Ipak,3 i pol metra je baš povelik.Sve i kada bi uspjela da ga izvadiš sa sadašnjeg mjesta,vjerovatno bi mu se oštetio glavni korijen i tu su male šanse da će se ponovo primiti na novoj lokaciji.
Evidentirano
m
Novi član
*

« Odgovor #48 : Subota, 24 Listopad 2009, 22:23:36 »

hvala puno - toga sam se i bojala, ne budem eksperimentirala
puno pozdrava
Evidentirano
Sandra
Novi član
*

« Odgovor #49 : Četvrtak, 29 Listopad 2009, 20:40:00 »

Pozdrav, ava-agava
Clematis alpina spada u 1. skupinu pavitina - rane sorte. Bujno cvatu (većinom jednom godišnje) dok Clematis alpina cvate dva puta godišnje. Nije ju potrebno orezivati. Dovoljno je potkratiti ju ukoliko se suviše razbuja. Ukoliko se krati, to je potrebno napraviti neposredno nakon cvatnje, tijekom svibnja i lipnja. Nadam se da sam pomogla. Puno uspjeha s pavitinom  Pozdravljam
Sandra
« Zadnja izmjena: Petak, 30 Listopad 2009, 21:08:45 Sandra » Evidentirano
ava-agava
Novi član
*

« Odgovor #50 : Petak, 30 Listopad 2009, 13:47:38 »

Sandra, puno Vam hvala na odgovoru...naravno, da ste pomogli..lijep pozdrav Smješko
Evidentirano
Sandra
Novi član
*

« Odgovor #51 : Ponedjeljak, 02 Studeni 2009, 08:24:36 »

Pozdrav svima,
Budući su došli hladni dani, zanima me da li je i na koji način potrebno zaštititi posađeno ukrasno grmlje (u vrtu) od hladnoće i mraza? Pročitala sam da je dobro koristiti agril folije (lutrasil folije). Da li znate što o tome? Kakva su vaša iskustva? Vrt mi se nalazi u sjevernijem dijelu Hrvatske, posađeno je grmlje u travnju i rujnu ove godine (lovorvišnje, vatreni grm, božikovina, žutika, pieris, ljetni jorgovan, aucuba japonica, forzicija). Hvala unaprijed na savjetima i odgovorima. Srce
Evidentirano
Jelka983
Gost
« Odgovor #52 : Ponedjeljak, 23 Studeni 2009, 16:45:08 »

Pozdrav,
prochitala sam na ovom forumu da kad dodju hladni dani ciklame treba uneti u prostoriju 12-15 stepeni C. to sam i uradila ali svi listovi i cvetovi su se sasushili. shta dalje da radim?jel to biljka miruje ili je gotova?
unapred hvala
Evidentirano
BRANKAJEDINA
Novi član
*

« Odgovor #53 : Ponedjeljak, 12 Travanj 2010, 17:36:05 »

Molim vas   za savjet,  sezona  je  za  sadnju  sezonskog cvijeca, svake  godine  kupim novu  zemlju , nekad  skuplju    nekad jeftiniju, i  sta mi se  dogada    nakon   dva  mjeseca   pojavljuju se  crvici   bjele  boje  koji    nagrizaju  biljku  i   ona  vene, to se  dogada i sa skupljom  zemljom samo   kasnije, napomiljem   tegle  su    potpuno ciste,,
Evidentirano
zedok
Novi član
*

« Odgovor #54 : Ponedjeljak, 17 Svibanj 2010, 11:12:36 »

Dobar dan!

Imam jedno pitanje u vezi s biljkom tillandsijom cyaneom.

Dobla sam ju zimus, krasnu, s rozim središnjim dijelom, ali nije cvala. Unazad nekoliko tjedana redovito izbacuje ljubičaste pupove. Jučer je izbacila pup i iz utora na samom vrhu. Na znam zašto, ali pupovi se u proncipu nisu rascvali, nego ubrzo posušili ne otvorivši se uopće. Ne razumijem u čemu je stvar.

I drugo, taj je središnji rozi dio počeo intenzivno zeleniti. Ne znam šta to znači. Je li normalno da nakon cvatnje zeleni?

Biljka je na zapadnoj strani stana, nije na direktnom svjetlu i zimila je u toplom. Zalijevam ju otprilike jednom tjedno.

Bila bih zahvalna ko bi mi netko dao još neke dodatne upute za njegovanje biljke i što sve mogu očekivati tijekom njenog rasta. Kako prepoznati dobre ili loše simptome. Zašto se pupovi nisu rascvali, nego brzo posušili? I kakav bi joj tip dohrane odgovarao?

Hvala unaprijed! Srce

Evidentirano
Amidala
Novi član
*

« Odgovor #55 : Utorak, 18 Svibanj 2010, 21:20:26 »

Pozdrav svima,
ovu penjačicu imam duže od deset godina a tek je preklani procvjetala.Ostala sam zapanjena njenom ljepotom a ne znam joj ime....Vjerujem da će netko od vas sigurno znati!
Hvala!!
Pozdrav Marita,
Da ovo je hoja carnosa, a ima i hoja bella. Lijepa je i zahvalna biljka. Kada ocvate ne diraj uvele peteljčice cvijeta, jer onda neće ponovo cvasti, već pusti da same otpadnu. Može se jednostavno razmnožiti s grančicom kojoj su donji par listova listova odrezan i samo ostane jedan gornji par i takva se drži u vodi dok ne pusti korjenje. Znam to iz iskustva, jer i ja imam već dugo hoju.
Amidalaa
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [4]
Ispis
Skoči na: